Boeuf Bourguignon van Hereford rund

Een recept van Boer Wim

Ingrediënten (4 personen):
– 800 gram rundvlees; runderlappen of sucadelappen (Hereford)
– 200 gram spekblokjes
– 2 grote uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 stengels bleekselderij
– 2 winterwortels
– 350 ml rode wijn
– 700 ml bouillon (rund)
– 1 el bloem
– 2 el tijm
– 2 laurierblaadjes
– 1 bakje kastanjechampignons
– peper en zout

Bereiding:
Maak de ui, wortel en bleekselderij schoon en snijd ze in stukjes / blokjes. Pel de knoflook en pers de teentjes uit. Snijd het rundvlees in grote dobbelstenen en bak het vervolgens in 2 eetlepels hete olie rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en bak de spekjes uit, voeg de ui, wortel, bleekselderij en knoflook toe en bak deze een aantal minuten mee (regelmatig roeren). Voeg het rundvlees toe en roer vervolgens de bloem door het mengsel. Voeg de rode wijn, bouillon, tijm, laurierblaadjes en zout / peper toe en roer alles door elkaar. Laat de schotel ongeveer 2 uur op laag vuur stoven. Maak de kastanjechampignons schoon en snijd deze in vieren, bak ze even kort in een pan met een beetje boter en voeg deze na de kooktijd van de stoofschotel aan het geheel toe.

Serveertip:

Serveer de Boeuf Bourguignon met gekookte aardappelen / aardappelpuree en sperzieboontjes.

Recept printen:
Download hier de PDF.

boer_wim_recept