Deen verkoopt vlees van Natuurboeren

Hoorn, 2014 – DEEN Supermarkten start met een uniek concept biologisch rundvlees van Oud Hollandse runderrassen.

Vanaf nu is dit biologische rundvlees verkrijgbaar in onze filialen in Amstelveen, Amsterdam, Bergen en Castricum. De komende maanden wordt dit concept verder uitgebreid, waarna dit uiterlijk in september 2014 in alle 66 DEEN filialen verkrijgbaar is. De klanten van DEEN zijn met dit concept verzekerd van een diervriendelijk kwaliteitsproduct van Nederlandse bodem.

“Wij realiseren ons dat onze bedrijfsvoering van grote invloed kan zijn op een beter leefmilieu. DEEN heeft daarom een groot aantal groene initiatieven ontplooid met extra zorg voor dierenwelzijn en milieu.“ aldus Boudewijn Deen, directeur, “We hebben een naam hoog te houden op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid en dat geldt zeker voor ons vleesassortiment.”

Een uniek concept van Nederlandse bodem
De Oud Hollandse runderrassen is een rundvleesconcept dat door vleesbedrijf Groothedde Vaassen en de stichting Natuurboeren is ontwikkeld. Het betreft een nieuwe vleesketen met uitsluitend Oud-Hollandse runderrassen. Het rundvlees is afkomstig van Blaarkoppen, Maas Rijn en IJssel  (MRIJ), Brandrode, Lakenvelder en Fries Hollandse runderen. De rundveehouders in Stichting Natuurboer zijn biologische boeren die hun bedrijfsvoering combineren met inspanningen voor natuur en landschap.

In de natuurgebieden waar de Oudhollandse runderen grazen krijgen ze alle rust, ruimte en vrijheid om hun natuurlijke gedrag te vertonen. Voor de Natuurboeren is het behoudt van de natuur van groot belang. Daarom werken zij samen met verschillende terreinbeheerders als Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en lokale overheden.  De terreinbeheerders  bezitten de gronden en de Natuurboeren bezitten de kennis en mogelijkheden om die gronden duurzaam te beheren door er runderen op te laten grazen. De zorg voor de dieren, de variatie aan grassen en kruiden in de natuurgebieden en de gematigde bemesting proef je terug in de kwaliteit van het rundvlees. En dat alles 100% biologisch!

Bron: Deen

 

Deel dit bericht op: Share on FacebookTweet about this on Twitter