Masterclass korte keten geeft ondernemers vleugels

Twintig ondernemers uit Overijssel en Gelderland presenteerden deze week hun plannen tijdens de slotbijeenkomst van de Masterclass Korte Keten van Stichting Natuurboer uit de Buurt.

De afgelopen maanden kwamen de ondernemers, vooral boeren en tuinders maar ook enkele verwerkers van agrarische producten, diverse keren bij elkaar onder bezielende aanvoering van korte ketengoeroe Jan Willem van der Schans. De meeste deelnemers aan de masterclass zijn druk met afzet van hun producten via een korte keten. In de masterclass zochten ze naar mogelijkheden om daarmee meer succes te boeken en nieuwe afzetkanalen aan te boren.
‘Wat me opviel bij deze masterclass is dat diverse ondernemers in Overijssel en Gelderland plannen maken voor complete erftransities’, vertelt Van der Schans. ‘Dat varieert van het omzetten van een voormalig melkveebedrijf naar een voedselbos tot het creëren van een woongemeenschap met agrarische activiteiten voor mensen die tijdelijk wat extra ondersteuning kunnen gebruiken.’

Deel dit bericht op: Share on FacebookTweet about this on Twitter