Inspiratiebijeenkomst kruidenrijk grasland en biodiversiteit op en rond het erf op 28 oktober

Donderdagmiddag 28 oktober is er in Heino (Ov.) een bijeenkomst voor boeren over ‘kruidenrijk grasland en biodiversiteit op en rond het erf’.
Organisator stichting Natuurboer uit de buurt wil met de bijeenkomst inspiratie en informatie bieden aan agrariërs die overwegen om natuurinclusiever te boeren.

De bijeenkomst in Heino is de eerste in een serie van vijf kennis- en inspiratiebijeenkomsten over biodiversiteit, natuurbeleving en afzet van agrarische producten in een korte keten. De volgende bijeenkomsten gaan over: samenwerken met natuurorganisaties; leren van aansprekende succesvolle afzet-initiatieven; en in gesprek gaan met (potentiële) afnemers.
Heino
Tijdens de bijeenkomst in Heino komt Wim Schippers, auteur van “Ontwikkeling kruidenrijk grasland” uitleg geven over onder andere de ontwikkeling van kruidenrijk grasland en de inpassing in de bedrijfsvoering. Daarnaast vertelt bioloog Esther Graaskamp wat je kunt doen om de biodiversiteit op en rond je erf te verhogen.
De middag begint om 13.30 bij De Veldhoek, Lemelerveldseweg 37, 8141 PS Heino. Het programma eindigt om 16 uur (daarna is er een borrel en gelegenheid om na te praten). Deelname is gratis. Wel is opgave gewenst. Dit kan bij Esther Graaskamp (graaskamp@natuurenplatteland.nl of 06-12889965).
De Overijsselse stichting Natuurboer uit de Buurt wil met de kennis- en inspiratietour, die mogelijk gemaakt is door het ministerie van LNV, een inspiratiebron zijn voor boeren die aan de slag willen met biodiversiteit, het ‘laden’ van het product met natuurbeleving en het realiseren van de bijbehorende korte keten.

Deel dit bericht op: Share on FacebookTweet about this on Twitter